Onlineprogramma, juli 2020

Tegen de 30 deelnemers loggen op 10 juli om 15.00 uur in bij de online-bijeenkomst. Het is het tweede alternatieve programma sinds het uitbreken van Covid19.
Joost en Jorik openen het online programma. Onze vriend en bestuurslid Ad S. is werkzaam bij de Politie Midden Nederland en verantwoordelijk voor de uitvoer van de handhaving op de Corona maatregelen: ‘Chef Corona’. Aan de hand van plaatjes en foto’s, geeft hij een kijkje in de keuken van de besluitvorming in de stad en veiligheidsregio, met de dillema’s die er zoal spelen. Mensen voelen zich veiliger, met tot gevolg dat er grotere risico’s worden genomen. Nu de maatregelen wat vrijer zijn geworden, is het voor de politie drukker geworden. Er komen veel specifieke vragen over wat wel en niet mag. Het is best lastig om die te beantwoorden. Maatregelen moet niet alleen redelijk zijn voor die ene ondernemer of een burger, maar ook in verhouding staan tot de maatregelen van de buurman. Ad heeft er dagelijks mee te maken. 
Aansluitend wordt de kennis over Utrecht van de deelnemers op de proef gesteld in een online Quiz. Deze wordt gevolgd door een korte enquête. Deelnemers kunnen via hun telefoon live meedoen. De quiz is pittig! Een voorbeeldvraag: welke namen had het museumkwartier vroeger? Alle deelnemers hebben vooraf een fles wijn ontvangen en de winnares (Jutta) ontvangt nog extra bloemen. 
We sluiten af met een kijkje in de Leeuwenberg. Geestelijk vader Gavriel en zijn collega Marieke geven ons in een filmpje een rondleiding door de nieuwe studio gevorderd (overal hangen camera-constructies). Het is een pittige tijd geweest en dat is het nog steeds. Er zijn wel al eerste 1,5-meter-concertjes geweest. Gavriel en Marieke nodigen de G&C-vrienden uit om gerust eens binnen te stappen! We zijn altijd welkom! Deze kans laten we zeker niet schieten. Tot slot deelt Florence mee dat de Monumentendag dit jaar WEL doorgaat, natuurlijk met de nodige beperkingen. Je moet je vooraf inschrijven. 
Op de vraag hoe de corona-tijd is beleefd, gaven de vrienden het volgende antwoorden: