Bijeenkomst 9 augustus 2020

Op 9 augustus vond er weer voor het eerst een echte gastheerschap en cultuur-bijeenkomst plaats. En wel in de zinderende hitte en met in achtneming van de corona-regels: iedereen was ingedeeld in groepjes van gemiddeld 8 personen en de verschillende groepjes vertrokken telkens 8 minuten na elkaar voor een wandeling. Er was een puzzeltocht uitgezet door het noordelijk stadsgebied; iedereen kreeg een mooi boekje, waarin de route en de opdrachten beschreven stonden.

Het groepje, dat de opdracht binnen de kortste tijd opgelost zou hebben was de winnaar. De tocht eindigde bij het politiebureau, waar de opeenvolgende groepjes nog een opdracht moesten uitvoeren, namelijk twee van onze vrienden mochten in de rol van agent twee andere vrienden in de rol van snelheidsovertreders of overlast gevende jeugd bekeuren.

Dit onder toeziend oog van de wijkagent Pieter Schouten, die de verschillende manieren van bekeuren van onze amateuragenten evalueerde. Het volgende werd in ieder geval duidelijk: je moet echt zeggen: “U heeft te hard gereden” en beslist niet: “Ik denk dat U te hard gereden heeft”, dat laatste leidt alleen maar tot discussies! Tijdens de borrel op het voorplein bij het politiebureau werd, helaas iets te vroeg (omdat het laatste groepje nog niet gearriveerd was), het prijswinnende groepje bekend gemaakt.


En wat bleek later toen deze allerlaatste groep arriveerde? Deze laatste groep bleek de eigenlijke winnaar te zijn, zij hebben in 61 minuten de puzzel opgelost: een record. Gelukkig hadden we genoeg prijzen bij ons, dus nu hebben we uiteindelijk een eerste en nog een eerste prijs uitgereikt! Dank, laatste groep voor jullie inzet en enthousiasme en dat geldt voor alle deelnemers van de middag want het was heerlijk geanimeerd!