Bijeenkomst 23 januari 2022

Zondag 23 januari was ons door Corona wat later geplande nieuwjaarsbijeenkomst. Allemaal thuis achter de computer. Maar ook allemaal voorzien van bijzondere kaasjes van Wouter en Anaël van de Zuivelhoeve aan de Lijnmarkt. In de dagen voorafgaand waren meer dan 100 porties kaas afgehaald in de winkel en evenzovele vrienden waren paraat om ze – met een drankje – te proeven. 

Maar natuurlijk was nu een belangrijk onderdeel van de bijeenkomst de toespraak van Jorik, ook via internet. Jorik was heel eigentijds op pad gegaan met bossen bloemen en filmcamera om het afscheid van Joost vast te leggen en hem enorm te bedanken voor zijn jaren in het bestuur en de komst van Henk van Veen in het bestuur. Een vrolijke film met kleine interviews van allebei. En tot slot werd ook de verhuizing van Florence in het film-zonnetje gezet.

We hebben in de januaribijeenkomst geproefd van de kazen:  als eerste ‘De Ossekop’, kaas uit Oss van boer Spierings gemaakt met gepasteuriseerde melk van eigen koeien. Het is een Brabants witflora-kaasje geïnspireerd op de traditionele Franse Camembert. Daarnaast: de Oudwijker Fiore, van een kaasmakerij uit Lopikerkapel met melk van koeien die grazen op de Brienenshof in Cothen naar traditioneel Taleggio recept. Verder een blauwader kaas uit Molenschot, Brabant met oranje kleur door caroteen en – tot slot – de Oude Gracht Oud op basis van melk van Utrechtse boeren die 10 tot 12 maanden gerijpt is. 

Leuk om nog eens te proeven!