Bijeenkomst 14 augustus 2022

Op deze warme augustusmiddag kwamen we met ongeveer 70 vrienden bij elkaar op de Geertebrug voor een mede met inzet van Jetta Ernst georganiseerd programma. Het bestond uit de volgende onderdelen:

In De Toonkamer op Oudegracht 341 konden we na een toelichting van haar dochter de zeer interessante expositie van Joanna Crone bewonderen.

In de kamer op de eerste verdieping van dit pand met zijn mooie uitzicht over de Oudegracht, waar Pyke Koch een groot deel van zijn leven doorbracht, kregen we een boeiend relaas van Carel Blotkamp, emeritus hoogleraar moderne kunst aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Hij heeft verschillende boeken over Pyke Koch geschreven, is ook regelmatig bij hem op bezoek geweest gedurende diens leven hier en kon ons dus ook precies vertellen op welke plek hij schilderde en sliep.

Op Oudegracht 329 gaf Jetta Ernst ons een boeiende rondleiding door dit fraaie huis met trapgevel uit de 17e eeuw, dat zij samen met haar toenmalige echtgenoot Mart van Schijndel in de 70-er jaren grondig heeft gerestaureerd.

Op de werf thv Oudegracht 341 vertelde Gerrit Heenck, sinds januari de wervenmeester van Utrecht, enthousiast over zijn werk als schakel tussen inwoners, ondernemers en gebruikers van het wervengebied, en de gemeente.

Tenslotte was er op deze plek na afloop ook een zeer gezellige borrel.

Zoals een reactie van een vriend ook aangaf: “Dank voor de heerlijke middag gisteren. Vanwege de hitte had ik tevoren aarzelingen om te gaan, maar dit had ik niet willen missen. Vier interessante onderdelen plus gezellige borrel, super.”