Bijeenkomst 11 oktober 2020

Op 11 oktober 2020 hebben 48 vrienden een bezoek gebracht aan het Polman’s huis. Dit monumentale gebouw is verbouwd tot  boetiek-hotel The Nox met 23 kamers, een café en een grote restaurantzaal genaamd Hemel en Aarde met onder normale omstandigheden 95 zit-plaatsen. In het souterrain bevinden zich de wijnkelder, een private dining ruimte met 20 zitplaatsen en de restaurantkeuken.

In verband met de coronamaatregelen dit keer in 12 groepjes van vier met mondkapjes telkens vijf minuten achter elkaar naar binnen de hoteltrappen op naar kamer 20. Dit is een  fraai ingerichte honeymoonsuite met een prachtig uitzicht op de Dom. Dan  rechtdoor langs andere trappen en een brandtrap naar de parkeerplaats om de achterkant van het hotel te bewonderen.

Terug naar binnen wacht ons in het café achter de de bar Leo Wevers, deze architect vertelt over de verbouwing van het Polman’s huis die maar liefst vier jaar heeft geduurd. Met een glaasje bubbles in de hand door naar Dick Hoek, die vertelt over bijzonderheden in de restaurantzaal en over de verduurzaming van het gebouw. In een andere hoek van deze zaal wacht Vito Reekers, chef-kok. Hij vertelt heel enthousiast over het restaurant en wat hij van plan is daar aan gerechten te presenteren.

We moeten helaas weer verder want er komen weer nieuwe groepjes aan. De trap af het souterrain in door wijnkelder en private dining naar een deur die toegang geeft tot de Drift voor mensen die per boot willen aankomen.

Tot slot nog een kijkje in de nieuwe keuken.
We gaan met een voldaan gevoel over deze preview naar al dit moois huiswaarts.