Bijeenkomst 11 februari 2024

Creatief rond de Maliebaan

Op zondag 11 februari 2024 bezochten rond de 100 vrienden de bijeenkomst op de Maliebaan.

De Maliebaan – ooit aangelegd als speelveld voor het Maliespel waarmee de Universiteit meer studenten naar Utrecht wilde trekken – behoort nu tot een van de mooiste lanen van Utrecht met veel kantoren en enkele woonhuizen.

We bezoeken het Maliehuis. Een van de eerste panden (1637) aan de ‘baan’. Het gebouw deed vroeger dienst als een simpele herberg en clubhuis voor de spelers van het Maliespel. Vanaf de 18e eeuw heeft het gebouw dienst gedaan als herensociëteit, woonhuis, kantoor, school, showroom, bank en museum. Het pand werd geleidelijk verdubbeld en de buitengevels diverse malen ingrijpend aangepast. Tegenwoordig doet het dienst als kantoorpand van Digital Branding Bureau Born05. Sarah praat ons bij over deze nieuwe wereld en leidt ons rond in het ingrijpend gemoderniseerde creatief bureau.

Aansluitend bezoeken we Maliebaan 7, een woonhuis van de familie Conijn. Een volledig gerestaureerd pand met raampartijen in de Tutor-stijl. De gastheer geeft een presentatie over onder andere de verdedigingswerken die stonden op de plek waar nu het spoorwegmuseum is gehuisvest.

Een verrassing vinden we op de 1e Korte Baanstraat 7. Op deze doodlopende weg vinden we Sprengers Interieur Architecten. Eigenaar Thomas leidt ons rond in dit oude Koetshuis dat volledig met oude bouwmaterialen is verbouwd door architect Rolf Bruggink. Fascinerend en creatief.

We eindigen bij een van onze vertrouwde vrienden op Villa Lievendaal aan het Lepelenburgpark. Vanaf deze plek overzien we de prachtige singel èn het Lepelenburg èn de Maliebaan.. Je raakt niet uitgekeken.

De borrel is in de keuken op Maliebaan 7, de tuindeuren staan open en de lente lacht ons al  toe. Dank aan alle gastheren en -dames voor deze mooie dag!