Wonen en werken rondom de Dom, juni 2019

Het weer is zonnig en ondanks dat het de eerste Pinksterdag is, komen er rond 80 vrienden naar weer een evenement in de binnenstad.
De voordeur van het eerste pand leidt naar de Domplein, daarachter staan wij in een pand dat op de muren van een kloostergebouw uit de 12de eeuw staat. Wij mogen de kelder in en naar de buitenplaats, de opkamer in, tot onder de oude dakconstructie.  Een mooi pand op een schitterende plek.
Bij het tweede huis mogen wij de vruchten van 50 jaar renoveren, verbouwen en restaureren bewonderen. In de stijlkamer uit de 17de eeuw is de muur met oude goudbehang versierd en heeft de huisheer veel details uit deze tijd verzameld. De tweede kamer is ingericht in rococostijl met wederom prachtige behang en passend porselein. Via de rococotuin vertrekken wij naar het volgende pand.
In dit gebouw vlak bij de Pausdam mochten wij al een keer kijken toen het appartement nog in aanbouw was. Nu is het klaar en met veel smaak en liefde ingericht. Vanaf het dakterras kijken wij uit over de Domtoren en de daken eromheen. Het is hier zo mooi dat menigeen niet meer weg wil.
In ‘The Colour Kitchen’ aan de Oudegracht horen wij over het bijzondere concept hoe mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een nieuwe kans krijgen. Meer dan 80% van de mensen in opleiding lukt het binnen een jaar met veel begeleiding als kok of gastvrouw/-heer verder door het leven te gaan. De begeleiding eindigt pas als iedereen een baan heeft en zich daar minstens een half jaar heeft gevestigd.
Afsluitend wordt zoals altijd nagepraat bij de borrel die wij bij de bijzondere gastvrouw/-heren van ‘The Colour Kitchen’ genieten.